Brak produktów
Żelazna patelnia ze stalową ergonomiczną rączką ze stali nierdzewnej, nadaje się do wszystkich rodzajów płyt grzewczych, w tym indukcyjnych. Użycie tej patelni gwarantuje, że potrawy są zawsze smażone równomiernie, nigdy nie przywierają do powierzchni i wyglądają na rumiane i apetyczne.
Główne zalety patelni Kela Fergus, to:
-żelazo doskonale nadaje się do szybkiego smażenia w wysokich temperaturach
-sprawdzi się szczególnie dobrze do przygotowywania steków i warzyw
-ergonomicznie ukształtowana, lekko uniesiona rączka zapewnia wygodę użycia
-może być używana na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym indukcyjnych, a także w piekarniku do 300°C
-objęta 5-letnią gwarancją
Ze względu na właściwości żelaza, ważne jest stosowanie się do instrukcji użycia:
-patelni nie należy myć w zmywarce, ponieważ może to powodować rdzewienie
-po każdym użyciu patelnię należy umyć i dokładnie osuszyć
-przed pierwszym użyciem należy usunąć z patelni woskową powłokę, w tym celu należy zanurzyć ją w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń na kilka minut, a następnie zetrzeć powłokę gąbką lub szczoteczką
-przed pierwszym użyciem należy wytworzyć na patelni warstwę patyny poprzez trzykrotne podgrzewanie oleju w warstwie do 3 mm (przed każdym ponownym podgrzaniem poczekać, aż olej ostygnie)
Wymiary:
średnica: 30 cm
wysokość: 5,5 cm
Materiał: żelazo, stal nierdzewna
Patelnie żelazne szybko się nagrzewają, ale jednocześnie nie wysuszają jedzenia.