Brak produktów
Patelnia wykonana jest z żelaza i posiada ergonomiczny uchwyt ze stali nierdzewnej. Nadaje się do wszystkich rodzajów płyt grzewczych, w tym indukcyjnych.
Poniżej przedstawiamy główne zalety patelni Kela Ferrum:
-wykonana z dobrze przewodzącego ciepło żelaza, dzięki czemu szybko się nagrzewa
-otwór w rączce umożliwia zawieszenie patelni na haku
-każdorazowo, po wyczyszczeniu, warto pokryć patelnię cienką warstwą tłuszczu
Patelnia jest przystosowana do:
-używania na wszystkich rodzajach kuchenek, także indukcyjnych
-używania w piekarniku, w temperaturze do 360 °C
Wymiary:
średnica 24 cm
wysokość 4 cm
Materiał: żelazo
Ze względu na właściwości żelaza, ważne jest stosowanie się do instrukcji użycia:
-patelni nie należy myć w zmywarce, ponieważ może to powodować rdzewienie -po każdym użyciu patelnię należy umyć i dokładnie osuszyć
-przed pierwszym użyciem należy usunąć z patelni woskową powłokę, w tym celu należy zanurzyć ją w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń na kilka minut, a następnie zetrzeć powłokę gąbką lub szczoteczką
-przed pierwszym użyciem należy wytworzyć na patelni warstwę patyny poprzez trzykrotne podgrzewanie oleju nie więcej niż 3 mm (przed każdym ponownym podgrzaniem poczekać, aż olej ostygnie)